WP_Post Object
(
    [ID] => 11796
    [post_author] => 1
    [post_date] => 2020-08-20 21:00:01
    [post_date_gmt] => 2020-08-20 19:00:01
    [post_content] => carousel[[[SEPARATOR]]]https://scontent-frt3-1.cdninstagram.com/v/t51.29350-15/117800857_168230594782921_1737372263308108015_n.jpg?_nc_cat=107&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=wVLpRQJc23gAX95O2Hp&_nc_ht=scontent-frt3-1.cdninstagram.com&oh=4eb8c3f3ad0a4d03ee1605e69363530d&oe=5F63C67F[[[SEPARATOR]]][[[SEPARATOR]]]Go Sky-High -
How will we work?

The question of modern working environments was the focus of our competition design for the new Bitzer headquarters.
The world renowned specialist for refrigerant compressors Bitzer SE is developing a new office building in Sindelfingen close to Stuttgart. Both the position of the office tower immediately next to the existing buildings and the height totalling almost 70 metres are a clear sign that the company has accepted the site as its headquarters. 
Clearly visible from the motorway, the new building appears as a prominent landmark at the junction Eschenbrünnlestraße and Tilsiter Straße. With a large forecourt, a generous entrance area and the vertical communication zone, the tower opens up to the BITZER quarter and thus establishes a link to the company’s existing buildings.
The 17-storey building, which can be let in different sized units, with an adjoining annex and two underground car parking levels for approximately 340 cars accommodates 500 workplaces. The two-storey annex building, an arrangement of superior functions around a central courtyard, including a canteen, kitchen, exhibition and meeting rooms as well as a conference area, is positioned immediately next to the slender tower. The foyer, the hub of the new building, is located at the junction between the tower and annex.

Competition: 1st prize 2014
Completion: 2019 
Check #bitzerheadquarters for more details.
#bitzer #sindelfingen #headquarters #tower #officetower #skyhigh #goskyhigh #workingenvironments #arbeitswelten #architecturaldesign #verticalcampus #kadawittfeldarchitektur #archilovers #officedesign
Photos by Andreas Horsky and Henning Drefke[[[SEPARATOR]]]https://www.instagram.com/p/CEHz_VOpBOP/
    [post_title] => Go Sky-High - How will we work? The question of modern working environments was the focus of our competition design for the new Bitzer headquarters. The world renowned specialist for refrigerant compressors Bitzer SE is developing a new office building in Sindelfingen close to Stuttgart. Both the position of the office tower immediately next to the existing buildings and the height totalling almost 70 metres are a clear sign that the company has accepted the site as its headquarters. Clearly visible from the motorway, the new building appears as a prominent landmark at the junction Eschenbrünnlestraße and Tilsiter Straße. With a large forecourt, a generous entrance area and the vertical communication zone, the tower opens up to the BITZER quarter and thus establishes a link to the company’s existing buildings. The 17-storey building, which can be let in different sized units, with an adjoining annex and two underground car parking levels for approximately 340 cars accommodates 500 workplaces. The two-storey annex building, an arrangement of superior functions around a central courtyard, including a canteen, kitchen, exhibition and meeting rooms as well as a conference area, is positioned immediately next to the slender tower. The foyer, the hub of the new building, is located at the junction between the tower and annex. Competition: 1st prize 2014 Completion: 2019 Check #bitzerheadquarters for more details. #bitzer #sindelfingen #headquarters #tower #officetower #skyhigh #goskyhigh #workingenvironments #arbeitswelten #architecturaldesign #verticalcampus #kadawittfeldarchitektur #archilovers #officedesign Photos by Andreas Horsky and Henning Drefke
    [post_excerpt] => 
    [post_status] => publish
    [comment_status] => closed
    [ping_status] => closed
    [post_password] => 
    [post_name] => go-sky-high-how-will-we-work-the-question-of-modern-working-environments-was-the-focus-of-our-competition-design-for-the-new-bitzer-headquarters-the-world-renowned-specialist-for-refrigerant-compr
    [to_ping] => 
    [pinged] => 
    [post_modified] => 2020-08-20 21:00:07
    [post_modified_gmt] => 2020-08-20 19:00:07
    [post_content_filtered] => 
    [post_parent] => 0
    [guid] => https://www.kadawittfeldarchitektur.de/?p=11796
    [menu_order] => 0
    [post_type] => post
    [post_mime_type] => 
    [comment_count] => 0
    [filter] => raw
)

Template: index.php