Extension of the dressage stadium Aachen 

Info

BRIEF Extension of an existing dressage stadium with a grandstand (capacity 1200 seats) and other functional rooms | ADDED VALUE The spectator terrace, open staircase and protruding roof complete the “missing link” of the existing u-shaped stadium and focus attention on the action in the dressage arena.

EXTENSION OF THE DRESSAGE STADIUM | AACHEN, GERMANY On the premises of the CHIO – Aachen Laurensberg Racing Association in Sportpark Soers, the existing equestrian sports has been enhanced by a new grandstand. The new grandstand complements the existing dressage stadium and closes up the fourth and still-undeveloped east edge. The design is divided into two functional elements: the body of the spectator stand, large staircase and projecting roof, and the underlying functional rooms. The spectator stand on the upper level is accessed by a grand staircase, and provides space for 1200 spectators. The up to 16 meters high and 18 meters wide projecting roof and glass façade to each side protect the occupants from from weather conditions. On the ground floor beneath the grandstand are the services – sanitary facilities, storage, and mechanical and electrical systems, as well as rooms for temporary use (the registration office, the tournament director’s office and a meeting room).

Location:
Aachen (DE)
Volume:
EA 885m² GFA 1814m² VOLUME 11.570m³
Client:
Aachen-Laurensberger Rennverein e.V.
Competition:
1st Prize 2012
Realisation:
2013 - 2014
Award:
2017 - Auszeichnung guter Bauten 2017 des BDA Aachen - Auszeichnung - Erweiterung Dressurstadion

Blog