LWL Canteen Kitchen Dortmund 

Info

LWL CANTEEN KITCHEN, DORTMUND | GERMANY A new hospital and kitchen are being built on the grounds of the former Aplerbeck Hospital just off the main axis of the LWL hospital. All technical and functional rooms for the production and storage of food are accommodated on the ground floor of the two-storey building, whereas the upper storey provides space for three dining rooms with a service counter as well as conference rooms for visitors. The dining rooms, each seating approximately 200, are arranged around a central planted patio. In order to cater for different group sizes and dining times, the multifunctional space can be joined or separated according to demand. The basement accommodates the required staff changing rooms and the necessary storage and building services facilities. An underground passage connects the kitchen to the hospital and offers weather-protected access to the building. 


Cooperation: Atelier Thomas Pucher with kadawittfeldarchitektur

Location:
Dortmund (DE)
Volume:
GFA 5.220m² GV 21.695m³
Client:
Landschaftsverband Westfalen-Lippe | LWL-Bau- und Liegenschaftsbetrieb
Commission:
2013
Realisation:
2014 - 2016

Blog

  • 17.01.2018

    “Auszeichnung guter Bauten” 2017 für das LWL Küchenhaus

    Gestern wurde dem LWL KÜCHENHAUS der BDA Preis Dortmund Unna Hamm in der Kirche St. Petri in Dortmund verliehen…

    posted from Eva Schiemann
  • 24.08.2016

    LWL Küchenhaus

    LWL Küchenhaus

    Aufbau Holztrennwand und der Sitznischen

    posted from Minh Nguyen
  • 28.06.2016

    LWL Küche | Mock-up Holztrennwand

    LWL Küche | Mock-up Holztrennwand
    posted from Minh Nguyen
  • 21.04.2016

    LWL Klinik und Küchenhaus

    LWL Klinik und Küchenhaus
    posted from Minh Nguyen
  • 26.05.2014

    LWL Klinik

    …der Beton fließt.

    posted from Minh Nguyen
  • 11.04.2014

    LWL Klinik – Küchenhaus | Bauantrag abgegeben!

    LWL Klinik – Küchenhaus | Bauantrag abgegeben!
    posted from Ilknur Dumlu Aljerf
  • 17.02.2014

    LWL Küchenhaus

    LWL Küchenhaus

    Wir haben den Entwurf abgegeben!

    posted from Minh Nguyen